ДУО ЗА ТРИ КЛАРИНЕТА

KULTURNI CENTAR KRUŠEVAC i KULTURNO-PROSVETNA ZAJEDNICA KRUŠEVAC - Solistički duo za tri klarineta mr Andrija Blagojević – klarinet Dušan Osmanović – klarinet Mateja Lalić – klarinet Legat Milića od Mačve, subota, 1. jun 2013. godine, u 20 časova


Два кларинета

Program


1. Obrade arija iz opere Čarobna frula W. A. Mozarta Izvode: mr Andrija Blagojević i Dušan Osmanović

2. Eva Wasserman-Margolis: The Generation of Hope

3. Johann Sebastian Bach: Sarabande iz Svite br. 5 za solo violončelo (aranž. Reinier van de Wal)

4. Olivier Messiaen: Abîme des oiseaux Izvodi: mr Andrija Blagojević, doc.

5. Apollon Marie-Rose Barret: Sonata br. 1 u C-duru za klarinet uz pratnju klarineta (aranž. David Hite)

6. Bernhard Henrik Crusell: Koncertni duo Op. 6, br. 2. Izvode: Dušan Osmanović i Mateja Lalić

*** 7. Igor Stravinski: Tri komada za solo klarinet

8. Heinrich Sutermeister: Kapričo za solo klarinet Izvodi: Dušan Osmanović

9. Ante Grgin: Kapričo za solo klarinet br. 1 Izvodi: Mateja Lalić

10. Dušan Osmanović: Duo za dva klarineta u C-duru Izvode: mr Andrija Blagojević i Dušan Osmanović

Dušan Osmanović je rođen 1992. u Leskovcu, gde je završio osnovnu i srednju muzičku školu u klasi prof. Dejana Veljkovića. U toku školovanja je osvojio mnogobrojne nagrade. Kao solista je osvojio specijalnu nagradu na Festivalu muzičkih i baletskih škola Srbije u Bačkoj Topoli (2004), II nagradu na Republičkom takmičenju u Beogradu (2003), I nagradu na Republičkom takmičenju u Beogradu (2005), tri prve nagrade na međunarodnom takmičenju „Davorin Jenko“ u Beogradu (2005, 2006, 2007), prvu nagradu na međunarodnom Takmičenju drvenih duvača u Požarevcu (2007). Kao kamerni muzičar je osvojio prve nagrade na Republičkom takmičenju u Beogradu (2006) i na međunarodnom takmičenju „Davorin Jenko“ u Beogradu (2006, 2009). Od 2011. godine studira klarinet na Fakultetu umetnosti u Zvečanu-Kosovskoj Mitrovici, u klasi prof. Andrije Blagojevića.

Mateja Lalić je rođen 1993. godine u Pančevu. Osnovnu i srednju muzičku školu završio je u Čačku, u klasi prof. Ivana Miloševića. U toku školovanja je osvojio više nagrada na domaćim i međunarodnim takmičenjima. Od 2012. godine studira klarinet na Fakultetu umetnosti u Zvečanu-Kosovskoj Mitrovici, u klasi prof. Andrije Blagojevića.

Dušan i Mateja su dobitnici prve nagrade u sekciji Kamerna muzika, na međunarodnom takmičenju Donne in musica, održanom 24-26. maja 2013. godine u Kragujevcu.

Klarinetista Andrija Blagojević je rođen 1981. godine u Kruševcu, gde je završio gimnaziju i muzičku školu u klasi Mihajla Avramovića i prof. Tomislava Nikolića. Diplomirao je kao student generacije i magistrirao sa najvišim ocenama na Fakultetu umetnosti Univerziteta u Prištini-Kosovskoj Mitrovici, u klasi profesora Milenka Stefanovića. Dobitnik je više nagrada, domaćih i stranih stipendija i drugih priznanja. Autor je članaka objavljenih u međunarodnom časopisu The Clarinet. Kao solista, kamerni i orkestarski muzičar nastupao je širom zemlje i u inostranstvu, uključujući ovogodišnji 3rd European Clarinet Festival u Belgiji. Više puta je bio član žirija na međunarodnim takmičenjima. Prvi je klarinetista iz Srbije primljen u članstvo European Clarinet Association. Predavao je u Muzičkoj školi „Stevan Hristić“ u Kruševcu kao profesor klarineta i kamerne muzike, i na Fakultetu umetnosti, kao asistent prof. Stefanovića. Od 2009. godine na Fakultetu umetnosti u Kosovskoj Mitrovici predaje u zvanju docenta za umetničku oblast Klarinet. Iste godine, Bord direktora Međunarodne klarinetističke asocijacije (www.clarinet.org) imenovao ga je za predsedavajućeg za Srbiju (International Clarinet Association National Chairperson for Serbia).
2024  Културни центар Крушевац   globbersthemes joomla templates