ОТВОРЕНА ШКОЛА У БОВНУ

Министар просвете, науке и техолошког развоја др Жарко Обрадовић боравио је данас (21.01.2012. године) у Крушевцу. Разлог посете нашем граду је отварање реконструисане основне школе у селу Бован. Стара школа у селу Бован, која је подручно одељење Основне школе "Владислав Савић Јан" у Паруновцу, је оштећена је због клизишта и Градско веће је је донело Одлуку да се реконструише зграда Дома културе за потребе ученика са овог подручја. За реконструкцију овог објекта издвојено је нешто више од 5 милиона динара из буџета Града Крушевца.

Пред великим бројем мештана, ученика, представника локалне самоправе и страначких првака, представницима Епархије крушевачке,  министар др Жарко Обрадовић, градоначелник Крушевца Братислав Гашић и директор школе Десанка Шљивић свечаним пресецањем врпце свечано су пустили школу у рад. Чин освештења објекта обавио је Владика Епархије крушевачке господин Давид, пожелевши ђацима, њиховим родитељима, наставницима и свим другим мештанима пуно успеха и стицање много, много зњања у овим просторијама.

"Драго ми је да Крушевац и ова средина брину о равномерном развоју града и села, тако да је ова школа један од битних услова за останак младих на селу." рекао је министар Обрадовић уручивши поклон директорки школе."Надам се да ће одавде, из ове школе, излазити одлични ученици, сутрадан добри средњошколци и студенти, а што да не и будући челници Крушевца и Србије". Свечаности отварање школе присуствовали су и крушевачки социјалисти на челу са Владимиром Тасићем, председником, заменик градоначелника Крушевца Синиша Максимовић, Бранислав Катанчевић преседник Покрета за Крушевац, Радосав Комљеновић, народни посланик и председник Јединствене Србије у Крушевцу, Бранко Весић- начелник Расинског округа и многи други. Културни центар Крушевац је технички подржао реализацију програма за отварање школе.

Такође, у Мозаик сали у згради Градске управе одржана је и конференција за новинаре. Том приликом, министар Обрадовић је изјавио да постоји идеја да се у Крушевцу оснује једна нова средња школа за прекфалификацију кадрова, као и почетак оснивања Универзитета у Крушевцу. За сада је најреалнија опција да се прво крене са Пољопривредним факултетом, а након тога и са другим факултетима за којима се покаже оправданост и исплативост.


Горан Ћирић, Десанка Шљивић, Владимир Тасић. Радослав Комљеновић и
Жарко Обрадовић на свечаном отварању школе
2023  Културни центар Крушевац   globbersthemes joomla templates