32. КРУШЕВАЧКА ФИЛОЗОФСКО- КЊИЖЕВНА ШКОЛА

filozofska skola plakat 2022 Copy

У оквиру манифестације Видовдан 2022, отпочела је са радом 32. Филозофско – књижњвна школа. Школа ове године за дискусију има тему „ Истина, лаж и критика у филозофији и књижевности“ .

У овогодишњем раду Школе учествују: Марко Недић, Богомир Ђукић (прочитан рад), Саша Радојчић, Саша Радовановић, Бојан Јовановић, Драган Симеуновић, Зоран Аврамовић, Драган Жунић, Гордана Влаховић, Љубиша Ђидић, Часлав Копривица (прочитан рад), Милош Петровић, Радивоје Керовић (прочитан рад),Стојан Ђорђић, Љубомир Петровић,Часлав Николић, Душко Прелевић, Томислав Павловић, Светлана Рајичић Перић,Слободан Кањевац (прочитан рад), Предраг Јашовић (прочитан рад), Зорица Кубурић,Слободан Антонић (прочитан рад), Слажана Илић (прочитан рад).

Присутни учесници овогодишње школе прочитали су радове одсутних колега и они су ушли у разматрање у Генералној дебати.

Градоначелница града Крушевца Јасмина Палуровић у свом поздравном говору истакла је значај овог јединственог окупљања, престижног скупа интелектуалне елите у Крушевцу.У обраћању председника Савета Школе Марка Недића могло се чути да овогодишња тема носи посебну ноту интригантности и провокације , посебно наглашавајући да су теме увек биле актуелне, занимљиве и изазовне, не само за учеснике већ и ширу културну јавност.

Директорка Културног центра Крушевац Виолета Капларевић, уручила је Захвалницу Марку Недићу за допринос раду Школе и сарадњу на организацији овог традиционалног окупљања још од 1989. године

Школа траје два дана,17. И 18. јуна, у четири сесије, са завршном дебатом на крају заседања. Изложени радови сваке године штампају се у Зборнику.

Прва сесија одржана је у Градској управи непосредно после свечаног отварања рада Школе, а друга, трећа и четврта сесија , као и Генерална дебата, у Белој сали Културног центра Крушевац.

Filozofiii 4 Filozofiii 8

Filozofiii 14 Filozofiii 15

У суботу, 18. јуна настављен је рад овогодишње Школе. Трећа и четвра сесија као и Генерална дебата са затварањем скупа, одржани су у Белој сали Културног центра Крушевац.

Сви радови са овогодишњег заседања наћи ће се у новом броју ЗБОРНИКА који ће изаћи до следећег заседања школе.

filozofi2 2 filozofi2 7

filozofi2 12 filozofi2 13

2022  Културни центар Крушевац   globbersthemes joomla templates