POZORIŠNI KARNEVAL U ĆUPRIJI- GOSTOVANJE PREDSTAVE “KRALJ IBI”

Predstava “Kralj Ibi” u koprodukciji Grupe Kulturociklin i Kulturnog centra Kruševac 14. Juna 2022. gostovala je na “Mini pozorišnom karnevalu” u Ćupriji u MOŠ “Dušan Skovran”. Učesnici, njih 13, bili su u pratnji predstavnika Kulturnog centra Kruševac Marka Višnjića i Sandre Maksimović.

Prilog u TV Pomoravlje o nastupu:

“Tumačeći ideju pasivnosti, pritisak ukalupljivanja, gušenja, etiketiranja, našli smo način da budemo aktivni, da kroz neslobodu i stege pevamo o slobodi - ovako su mladi glumci kruševačkog "Kulturociklina" videli tekst Alfreda Žarija "Kralj Ibi" i bez imalo predrasuda i sa mnogo hrabrosti i glumačkog umeća izveli ga prve večeri Pozorišnog karnevala Ustanove kulture i Udruženja mladih Ćuprije.

Rediteljka Sandra Maksimović je težak tekst lišila opterećujućih fraza i nejasnoća, svela ga na igru i "ogoljeno pozorište", koje su njeni srednjoškolci odlično razumeli i doslovce preneli publici. Naročito se izdvajaju songovi i delovi teksta, dočarani kroz naraciju, koji su delo glumaca, kao njihov doprinos čitanju Kralja Ibija i angažovanom pozorištu.”

ibi 1

 

ibi 2

2022  Културни центар Крушевац   globbersthemes joomla templates