ГОСТОВАЊЕ У САРАЈЕВУ – 10. JUVENTAFEST

Untitled 1

 

      У среду, 7. септембра отворен је 10. ЈУВЕНТАФЕСТ - Интернационални фестивал средњошколског театарског стваралаштва у Народном позоришту у Сарајеву. Републику Србију, наш град  и Културни центар Крушевац представља неформална група "Културоцуклин" са представом "Краљ Иби", која је настала по концепту и у режији Сандре Максимовић.
       Фестивал је свечано отворила оснивач Јувентафест-а глумица Јасна Диклић. На свечаном отварању, поред учесника Фестивала,  присуствовали су представници Европске уније, амбасаде Словеније и Министарства културе и спорта Босне и Херцеговине.
       Част да отворе јубиларни Фестивал имали су ученици Друге гимназије из Марибора (Словенија), са мјузиклом "Фигарова свадба" изведеном на енглеском језику.
        Другог дана Фестивала започео је рад у радионицама предвиђеним  за учеснике- глумце  и њихове менторе. Истог дана представљена је и монографија Јувенафеста-а посвећена деценији постојања. Истог дана представио  се и Драмски и плесни студио  "Истарског народног казалишта" из Пуле са представом "Соло за седам".
        Да подсетимо, на овогодишњем Јуветафест-у учествује шест представа из региона ( Марибор, Љубљана, Пула, Сплит, Загреб, Крушевац). 
Представа "Краљ Иби, настала у продукцији Културног центра Крушевац и Културоциклина, вечерас је на програму јубиларног Јувентафест-а.
sarajevoo 1 sarajevoo 2
sarajevoo 3 sarajevoo 4
2024  Културни центар Крушевац   globbersthemes joomla templates