ROCHER- etno bend

etno bend Copy

 

У Белој сали КЦК у оквиру завршне вечери манифестације "Чарапански дани" директорка Културног центра Крушевац доделила је  награде за "Најлепшу чарапу". Трећа награда отишла је у руке Снежане Мајдов Здравковић, друга Јелени Стаменковић, а прву награду за најлепшу чарапу освојила је Марина Јевтић. 
rocheer 15 rocheer 16
rocheer 17 rocheer 12
 
 
Након доделе награда   одржан је концерт етно бенда  "Rocher".
 
Музичка институција "Rocher" (Рошер) почела је са радом 1998. год. а од 2008. појављује се са садашњим именом. Ово је удружење у којем се налази седамнаест професионалних академских музичара, углавном оних који се баве класичном музиком, а чланови су Симфонијског оркестра Радио- телевизије Србије, Београдске филхармоније и Факултета музичке уметности у Београду. 
У удружењу делују 3 састава . Један углавном наступа као гудачки квартет Роцхер са популарним делима класичне музике, док друга варијанта, Роцхер џез-бенд, изводи џез, евергрин мелодије, латиноамеричке хитове и филмску музику. Постоји и трећи састав, онај због кога смо вечерас поносни јер гостује на сцени Културног центра Крушевац, Роцхер етно-бенд, који на репортоару има етно музику, традиционалне светске и домаће хитове, њорлд мусиц источне Европе. Бенд изводи ауторску и етно музику народа са Балкана и Источне Европе у сопственим аранжманима, помало на класичан начин. Већина извођача су врхунски академски музичари, чланови Симфонијског оркестра РТС-а.
Учесници су Беовизије 2020 године са нумером “Само ти миожеш то”. Уколико сте гледали избор српске Песме за Евровизију 2022, могли сте их видети - учествовали су са нумером "Хајде сада, нек' свак' пева", а кандидати су И за песму Евровизије 2023. Године.
Вокалног солисту етно бенда РОШЕР, Немању Гузијана, многи сматрају најбољим мушким етно вокалом. 
rocheer 28 rocheer 39
2023  Културни центар Крушевац   globbersthemes joomla templates