ЧАРАПАНСКИ ДАНИ 2022. – КРЕАТИВНА РАДИОНИЦА ЧАРАПА

У оквиру манифестације Чарапански дани , данас је у Клубу КЦК одржана креативна радионица етно чарапа. Учесници радионице била су деца из ОШ Деспот Стефан из Горњег Степоша.
Ученици од I до IV разреда ове школе показали су изузетну креативност у осликавању чарапа етно мотивима. Малишани су се кроз ово занимљиво дружење упознали са традицијом нашег краја, изворним стваралаштвом и спознали аутентичност и оригиналност у стварању овог јединственог обележија крушевачког краја.
Манифестација ЧАРАПАНСКИ ДАНИ наставља се сутра,петак, 30.9.2022. Етно изложбом, у дворишту КПЗ од 11 до 15 сати, а потом од 20 сати у Белој сали КЦК одржаће се ревија и додела награда за најлепшу чарапу насталу по конкурсу „ Најлепша чарапа 2022“ коју је расписао Културни центар Крушевац поводом ове манифестације, а који је трајао до 25. септембра.Чарапе пристигле на конкурс оцењиваће стручни жири, а имаћемо прилику да видимо чарапе урађене различитим техникама (плетене,вунене, хеклане, комбинована техника). Најбоље у изради чарапа очекују вредне новчане награде. ПРВА награда 20 000 динара, ДРУГА награда 15 000 динара и ТРЕЋА награда 10 000 динара.
Манифестација ЧАРАПАНСКИ ДАНИ завршава се концертом етно бенда Rocher , на сцени Беле сале након ревије и доделе награда.
Carapaaa 19 Carapaaa 7
Carapaaa 23 Carapaaa 24
2024  Културни центар Крушевац   globbersthemes joomla templates