НОЋ ИСТРАЖИВАЧА 2023.

Овогодишња НОЋ ИСТРАЖИВАЧА окупила је велики број учесника из крушевачких основних и средњих школа, студената, професора, посматарча...

У петак, 29.9. 2023. дружење је започело предавањима у Белој сали , др Александре Ракић са Факултета за физичку хрмију, Универзитета у Београду која је одржала предавање на тему Антиоксиданси из природе и откривање њиховог потенцијала за лечење болести. О Ферофлуидима у борби против канцерогених болести, чули смо од Тадије Јелисављевића, ученика 4. разреда Крушевачке гимназије, А кроз треће предавање водили су нас Владета Малићанин, студент прве године Пољопривредног факултета у Београду и Јулија Петровић, ученица 4. разреда Гимназије Крушевац, на тему Resourcere.

Од великог је значаја што су ученици крушевачких школа који су постигли значајне резултате имали могућности да представе своје радове како из области медицине тако и предузедништва.

Кроз низ интересантних пројеката и експеримената , који су се обављали на Тргу глумаца, након предавања , водиле су нас проф. Оливера Коларић из Удружења биолога Крушевац, БИОКС, Верица Агатоновић, директор Хемијско технолошке школе Крушевац и Сунчица Агатоновић, наставница физике из ОШ Велизар Станковић Корчагин.

Културни центар Крушевац сваке године активно учествује у овом пројекту , као главни организатор јер идеја окупљања младих, како око уметности, тако и око науке, је један од основних циљева наше куће.

Захваљујући НОЋИ ИСТРАЖИВАЧА деца су видно заинтересованија за истраживачки рад, развијање критичког мишљења, а многим крушевачким средњошколцима управо ова манифестација била је додатни мотив да своја будућа животна занимања усмере управо ка пољу научно- истраживачког рада.

Покровитељ манифестације је Град Крушевац.

N1 N2

N3 N4

2024  Културни центар Крушевац   globbersthemes joomla templates