Festival Zlatna kaciga

Festival Zlatna kaciga je jedan od najdugovečnijih festivala humora i satire i svojevrsni brend ne samo u Srbiji nego i na Balkanu, a humor neguje kroz karikaturu i pisane forme. Festival je međunarodni i dobitnicima u više kategorija uručuju se “Zlatne kacige”. Svake godine dodeljuje se i nagrada za životno delo i i specijalno priznanje Vitez od Čarapanije, SER HARDI. Tradicionalna Master klas radionica namenjena najmlađim talentovanim karikaturistima, ove godine, pored dece iz našeg grada imala je i goste iz Pančeva.

Miodrag Petrović Čkalja, dva puta je dobio nagradu za životno delo 1995. i 2001., a ove godine obeležavamo 100 godina od njegovog rođenja.

U to ime, u organizaciji Kulturnog centra Kruševac i Pozorišta Čkalja, a u susret Festivalu “Zlatna kaciga” i sećanju na glumca koji je svojim šarmom obeležio 20. vek, održan je PRVI MEĐUNARODNI FESTIVAL AKADEMSKIH PREDSTAVA “Ćkaljini dani”.

O današnjim Festivalskim programima i dodeli nagrada u emisiji “Želim da ti kažem” televizije B92 i “150 minuta” TV Prve, kao i TV Jefimija i informativne emisije lokalnih medija, govorili su direktorka Kulturnog centra Kruševac Violeta Kaplarević, poznati srpski karikaturista Muhamed Đerlek i urednica dramskog programa KCK Lidija Užarević.

mediji 13 mediji 15

prva 2 mediji 10

2024  Културни центар Крушевац   globbersthemes joomla templates