Izložba nagrađenih karikatura 32. konkursa Međunarodnog festivala humora i satire „Zlatna kaciga“

U Galeriji Kulturnog centra Kruševac  otvorena je izložba nagrađenih karikatura 32. konkursa Međunarodnog festivala humora i satire „Zlatna kaciga“. Izloženi su nagrađeni radovi u dve kategorije, za odrasle i mlade do 18 godina na temu "Prijatelj". 
Sve prisutne, na samom početku pozdravila je direktorka Kulturnog centra Violeta Kaplarević, dajući poseban osvrt na pronošenje festivalske ideje Zlatne kacige, širom sveta koji raste iz godine u godinu, o čemu u prilog govori činjenica da je na ovogodišnji konkurs pristiglo u kategoriji odraslih od 228 autora iz 44 zemlje sveta,  196 karikatura , 28 priča, 19 pesama i 439 aforizama. Na Konkurs za  mlade do 18 godina pristiglo je 183 karikature, 18 stripova i jedna priča. 
 
U toku programa, tradicionalno je dodeljena nagrada "Klasovo majstorsko pero" Zoranu Mihailoviću, kao i nagrade za karikaturu i strip u kategoriji  mladih do 18 godina:  Sari Mitrović i Milici Jankov iz Pančeva. Dodeljene su i diplome za učešće na konkursu Nikolini Radišić iz Lazarevca, Milici Glavonić, Martinu Holoku i Kristijanu Velkovskom iz Pančeva i Pavlu Tešiću iz Čačka. 
Izložbu karikatura sa 32. Zlatne kacige postavila je urednica likovnog programa Kulturnog centra Kruševac Marija Stojadinović.
s1 s2
s3 s4
2024  Културни центар Крушевац   globbersthemes joomla templates