МИТИНГ ХУМОРА И САТИРЕ ПОМОРАВЉА

Крушевац, 18.06.2013. године - Бела сала КЦК. На првом МИТИНГУ ХУМОРА И САТИРЕ ПОМОРАВЉА у организацији Културног центра Крушевац, у Крушевцу 18.06.2013. године учествовали су:: Горан Ћеличанин - Варварин, Миле Лазаревић - Ћуприја, Ненад Вучетић - Београд, Владица Миленковић - Параћин, Момир Станисављевић - Јагодина, Тони Стојановић - Јагодина, Синиша Цветковић -Јагодина, Бранко Ћировић Ћиро - Ћићевац, Драгиша Ђурђевић - Здравиње, Милан Ђурђевић - Здравиње, Милош Милошевић Шика - Трстеник, Драган Ракић Сингер - Коњух, а из Крушевца су били: Драгиша Павловић - Расински, Дејан Ристић, Ивко Михајловић, Драган Матејић, Дарко Михајловић, Никола Стојановић... Програм су осмислили и водили Ивко Михајловић и Љубодраг Обрадовић.
Учесници првог МИТИНГА ХУМОРА И САТИРЕ ПОМОРАВЉА
у Крушевцу 18.06.2013. годинеНа почетку беше Златна Кацига  -Љубодраг Обрадовић

Фестивал хумора и сатире ЗЛАТНА КАЦИГА основан је 1993. године као југословенски, али је већ следеће године свом имену додао префикс међународни и од тада па све до данас широм света је познат као Међународни фестивал хумора и сатире ЗЛАТНА КАЦИГА. Оснивач Фестивала је Културни центар Крушевац, па је самим тим и седиште фестивала у Крушевцу. Фестивал живи у току целе године организовањем изложби карикатура и вечери хумора и сатире награђених аутора и сарадника Културног центра.

Правило је да се сваког месеца представи бар бар један стваралац из области хумора и сатире, односно карикатуре, или да представимо драмски пројекат са истом тематиком... Ево у јуну, месецу  када Град Крушевац слави Видовдан, направили смо један по нама велики искорак у промовисању хумора и сатире приређивањем овог МИТИНГА ХУМОРА И САТИРЕ ПОМОРАВЉА и тако учинили потребан напор да се СЈАЈ ЗЛАТНЕ КАЦИГЕ ИЗДАЛЕКА ВИДИ, а да се аутори хумора, сатире и карикатуре што чешће срећу.

У ово тешко време кад сузе навиру,
ми ширимо хумор и сатиру.
Дакле, од вечерас можете слободно да своје сатирично перо оштрите на опозицији. Ако га окренете ка позицији - т.ј. власти бојим се да ће те га иступити начисто. Али утеха је, ако ту утехе може бити, да сви једном постану опозиција, ако то већ нису били... Зато се не секирајте, дела увек кажу више од оног што је аутор и помислио да може рећи. Неки кажу да је подсвест чудо, кад се она укљичи дело настане у даху... Изволите микрофон у руке и ширите свој занос на нас ...                                                                                                                                    
                             
који смо вечерас уз Вас стали...
у овој Белој сали...
Кад напољу тако пали...

Кад ово вече прође

знаћемо да смо уживали
и били срећни и насмејани
уз хумор који плени
и сатиру на нашој сцени...

Љ. Обрадовић


2024  Културни центар Крушевац   globbersthemes joomla templates